Bruschetta s krémom z pečeného cesnaku so sušenými paradajkami
Cesnak patrí medzi afrodiziaká a je silným antioxidantom. Ale ruku na srdce, kto z nás si dá pri očakávaní romantiky niečo s cesnakom? Aromatické silice cesnaku sú predsa len trochu silný kaliber, ktorý by mohol prekonať afrodiziakálny účinok a romantiku skôr pochovať. Skúste ale pečený cesnak. Jeho chuť a vôňa je úplne iná, sladkastá, jemná a pre niekoho bude úplne novým chuťovým zážitkom.
Postup
Strúčiky cesnaku nelúpeme, ale veľkým a ostrým nožom ich pozdĺžne rozkrojíme v ich najširšom mieste. Rozkrojené polovičky cesnaku poukladáme vedľa seba na pekáč, pokvapkáme ich olivovým olejom a necháme zhruba 25 minút piecť na 190˚ C do mäkka, až kým nebude mať dužina strúčika cesnaku karamelovo hnedú farbu. Upečený cesnak vylúpeme a dáme do misky. Ešte horúci ho rozmixujeme na hladký krém a zmiešame s lyžicou olivového oleja. Podávame s nesolenými sušenými paradajkami na opečenej bruschette.
Energia: 869,27 kcal
Bielkoviny: 34,59 g
Tuky: 7,12 g
Sacharidy: 170,23 g
Draslík: 1 900,5 mg
Vápnik: 202 mg
Fosfor: 562,53 mg
Spýtajte sa, poradíme
Nebojte sa hovoriť o zdravotných problémoch a veciach, ktoré s tým súvisia. Spýtajte sa nás na to, čo vás trápi, a my vám poradíme. Tiež sa môžete pozrieť na odpovede na otázky, ktoré položili iní už pred vami, alebo si prečítať príbehy našich pacientov.
PoradňaObličková kalkulačka je online dotazník, ktorý vám na základe tzv. rizikových faktorov orientačne vypočíta možné riziko vzniku ochorenia obličiek.
Celý článokRozhovor s MUDr. Ivou Jordanov, nefrologičkou z Dialyzačného centra na pražskej Homolke a na Bulovke...
Celý článokPokrok v oblasti poskytovania dialyzačnej starostlivosti sa nezastavil. Vysoká kvalita samotného očistného procesu ...
Celý článok