Šalát s cuketou a tuniakom
Ingrediencie
- 300 g šalátu poľníčka
- 100 g rukoly
- 100 g čerstvého tuniaka
- 20 cherry paradajok
- 1 zrelé avokádo
- 1 mladá cuketa
- olivový olej
- limetková šťava s medom na zálievku
- trochu sezamového oleja na opečenie cukety
Postup
Cuketu nakrájame na polcentimetrové kolieska a opečieme na panvici. Vo veľkej mise premiešame šalát poľníček s rukolou a pokvapkáme pripraveným dresingom. Pridáme nakrájané paradajky, nakrájané avokádo a kúsky opečeného tuniaka.
Príprava dresingu
Zmiešame lyžičku medu, dve lyžice olivového oleja a čajovú lyžičku limetkovej šťavy.
Nutričné hodnoty
- Energia: 568,74 kcal
- Bielkoviny: 35,6 g
- Tuky: 38,36 g
- Sacharidy: 16,61 g
- Draslík: 3 311,6 mg
- Vápnik: 136,3 mg
- Fosfor: 406,03 mg
Spýtajte sa, poradíme
Nebojte sa hovoriť o zdravotných problémoch a veciach, ktoré s tým súvisia. Spýtajte sa nás na to, čo vás trápi, a my vám poradíme. Tiež sa môžete pozrieť na odpovede na otázky, ktoré položili iní už pred vami, alebo si prečítať príbehy našich pacientov.
PoradňaObličková kalkulačka je online dotazník, ktorý vám na základe tzv. rizikových faktorov orientačne vypočíta možné riziko vzniku ochorenia obličiek.
Celý článokRozhovor s MUDr. Ivou Jordanov, nefrologičkou z Dialyzačného centra na pražskej Homolke a na Bulovke...
Celý článokPokrok v oblasti poskytovania dialyzačnej starostlivosti sa nezastavil. Vysoká kvalita samotného očistného procesu ...
Celý článok